MobilePay Dankort + VISA/Dankort VISA VISA Electron Mastercard Maestro

Solfilm og varmereduktion - hvad man man forvente?

Oprettet d.

Vi får rigtigt mange spørgsmål om solfilm hos Solfilmgruppen og der er rigtigt mange bevæggrunde for at montere solfilm på sine vinduer. De fleste henvender sig dog til os fordi de har et ulideligt varme indeklima og det vigtigste spørgsmål er naturligvis; hvor meget varmereduktion giver solfilm?

Først lidt om hvordan solfilm virker. Solfilm er en tynd film, der påføres vinduer og som normalt lavet af flere lag med forskellige materialer, der har forskellige funktioner.

Hvordan giver solfilm varmereduktion?

Når det kommer til varmereduktion, virker solfilm ved at reflektere eller absorbere solens stråler, før de rammer glasset. Følgende mekanismer bidrager til varmereduktion:
 

Refleksion: Solfilm kan have et reflekterende belægning, der reflekterer solens stråler tilbage. Dette begrænser mængden af solenergi, der trænger ind i rummet gennem vinduet.

Absorption: Solfilm kan indeholde materialer, der absorberer solens stråler og omdanner dem til varmeenergi. Denne varme spredes derefter gennem filmen og ud i luften.

Blokering af infrarød stråling: En vigtig del af solvarmereduktion er at blokere for infrarød stråling (IR). IR-stråling udgør en betydelig del af solens energi og er ansvarlig for opvarmningen af rummet. Solfilm kan indeholde materialer, der blokerer eller reducerer overførslen af IR-stråling gennem vinduet.

Absorption af UV-stråler: Solfilm er også i stand til at absorbere ultraviolet (UV) stråling fra solen. UV-stråling er ansvarlig for falming og skade på møbler, tæpper og andre indre elementer. Ved at absorbere UV-stråler hjælper solfilm med at beskytte indendørs materialer og reducere falming.


Solfilm fra solfilmgruppen kan reducere solvarmen betragteligt og man kan forvente en varmereduktion på op til 85%. Husk at det ikke nødvendigvis er målet at reducere alt solvarme men udelukkende at tage toppen af varmen så indeklimaet bliver bedre. Husk også at solfilm ikke kun handler om varmereduktion. Solfilm vil også betyde reduceret brug af aircondition, beskyttelse mod UV-stråler, muligheder for at begrænse indkig og forbedret energieffektivitet. Vi oplever også særligt hos vores erhvervskunder en fokus på solfilmens evne til at reducere falmning af interiør og møbler.

Flere spørgsmål om solfilm?

Check endeligt vores FAQ om solfilm og læs mere om solfilm og varmereduktion. Kontakt os endeligt såfremt spørgsmål. Vi har været her i mere end 25 år og ved alt om solfilm. Mere relevant viden om solfilm:

Læs om solfilm og UV-stråling
Læs om solfilm og arbejdsmiljø
Læs om solfilm og energibesparelser
Læs om solfilm og moderne nybyggeri
Løs om solfilm og bæredygtighed


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar