MobilePay Dankort + VISA/Dankort VISA VISA Electron Mastercard Maestro

Dårligt arbejdsmiljø pga. indeklima? -> Monter solfilm på vinduerne!

Oprettet d.

Vidste du at der er krav til hvor varmt det må være i kontormiljøer, skoler og institutioner? Arbejdstilsynet melder at en temperatur mellem 20 og 22 grader er passende ved almindelig aktivitet men overstiger temperaturen 25 grader er det problematisk og skaber et dårligt indeklima. Dårligt indeklima påvirker ikke kun velbefindende men også koncentration og produktivitet. Ingen har naturligvis interesse i et arbejdsmiljø hvor eksterne faktorer påvirker ens velbefindende og evne til at arbejde effektivt. Læs mere her særligt om effekten af dårligt indeklima og indlæring på skoler.
 

Over 4 graders temperaturforskelle er faktisk også ubehageligt for indeklimaet. Det vil sige at såfremt temperaturen stiger og falder over dagen har det også en uheldig indflydelse på arbejdsmiljøet. Generelt har man har faktisk pligt til at undersøge årsagerne til høj temperatur og forskelle i temperatur og udbedre det og kan faktisk risikere et påbud såfremt det ikke adresseres. 
 

Der kan være mange årsager til dårligt indeklima, for høj varme i lokalerne og skift af temperatur i lokalerne. En tændt printer eller kopimaskine afgiver eksempelvis varme men der mange kilder til varme, men typisk tilgår mere varme lokalet end lokalet kan afgive. Arbejdstilsynet peger faktisk på solvarme gennem store vinduer som en specifik årsag. Skyldes en for høj temperatur solvarme kan det med fordel reduceres med solfilm på vinduerne og dermed skabe bedre arbejdsmiljø og indeklima. Solfilm er en tynd folie som nemt monteres udvendig eller indvendig på vinduet og reducerer temperaturen i lokalet og skaber derved et bedre indeklima.
 

Solfilm har således en lang række fordele i forhold til indeklima og arbejdsmiljø:

  • Reducerer solvarmen - solfilmen holder så at sige solvarmen ude af lokalet
  • Beskytter imod farlig UV stråling - farlige stråler holdes også ude.
  • Færre reflekser og irriterende sollys - mindre genskin i computerskærme
  • Bevaring af privatlivets fred - solfilm fås med forskellige karakteristika der gør det sværere at kigge ind. Læs her særligt om solfilm og begrænsning af indkig.
  • Beskyttelse af møbler og interiør - med solfilm er der mindre risiko for at interiør og møbler falmer. Læs her særligt om solfilm og butiksvinduer.
  • Energibesparelser i forhold til dyre ventilationsudstyr - læs her særligt om solfilm og energibesparelser.

 

Vi giver gerne et tilbud på montering af solfilm på jeres arbejdsplads eller skole så jeres indeklima og arbejdsmiljø bliver bedre. Brug formen her. I er også meget velkomne til at købe solfilm her i shoppen og montere solfilmen selv så indeklimaet og arbejdsmiljøet forbedres. Solfilm kan naturligvis også monteres på vinduer i private hjem. Vi har eksempelvis lige skrevet om solfilm til sommerhuse.

Start med at se vores film herunder om solfilm og læse vores guide til solfilm og læs dernæst vores guides til montering af solfilm.

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar