MobilePay Dankort + VISA/Dankort VISA VISA Electron Mastercard Maestro

Solafskærmning vinduer – indvendig eller udvendig?

Oprettet d.

Alle er vilde med solen og derfor rejser vi danskere ofte sydpå på at få mere sol eller optimerer vores bolig til at sende så meget sol ind som muligt. Men FOR meget sol kan ofte være en gene, og der kan være behov for ligefrem at skærme sig imod solen. Denne artikel fremhæver fordele og ulemper ved indvendig og udvendig solafskærmning som er et grundlæggende valg man står overfor.

 

Hvorfor vil man overhovedet skærme sig imod solen? Det er et godt spørgsmål at stille sig her tidligt i januar!

 

Sol giver lys og varme men det kan sagtens blive for meget. Varme kan give et ubehageligt indeklima og solens stråler kan dels blænde men også ødelægge møbler og inventar. Begge dele er uheldigt uanset om der er tale om et privat hjem eller en arbejdsplads, hvor mange ansatte skal være aktive og produktive en hel arbejdsdag. Særligt sol og computerskærme kan være en uheldig kombination. Når man taler om solafskærmning, sondrer man oftest mellem indvendig og udvendig solafskærmning.

 

Man kan ikke generelt sige hvad der er bedst i alle situationer da flere faktorer kan have indflydelse. Ikke alle steder er det praktisk muligt at etablere udvendig solafskærmning som eksempelvis parasoller, udvendige rullegitre eller markiser. Det kan skyldes skyldes økonomiske eller tekniske årsager eller rent visuelt fungerer det bare ikke. Sådanne løsninger kan også rammes af vind og vejr, kræver vedligehold og kan således være dyre eller skal udskiftes på lidt længere sigt.

 

Så ofte vil man etablere solafskærmning direkte på vinduet eller andre løsninger omkring selve vinduet hvor der så igen er mulighed for at etablere løsningen enten udvendig eller indvendig.Det valg er omtalt herunder.

 

 

 

 

Alternativ 1: Solgardiner

Solgardiner er en fleksibel løsning hvor man på hver vindue kan justere mængden af sollys og således fungerer rigtigt godt i kontormiljøer, hvor hver enkelt medarbejder kan have individuelle ønsker til arbejdsmiljøet. Samtidig fås solgardiner i rigtig mange varianter med hver deres karakteristika. Bliver du en dag træt at kigge på solgardiner eller ønsker en anden styrke i solafskærmningen, er det nemt at udskifte.

 

Alternativ 2: Solfilm

En anden løsning er solfilmen som kan monteres enten indvendig eller udvendig. Generelt kan man sige at den udvendige montering er mest effektiv da solens stråler stoppes allerede inden de når vinduesglasset. Selve vinduesglasset når således ikke at blive opvarmet og temperaturen indvendig vil være lavere. Der er flere valg ved solfilm. Udover den varmedæmpende effekt kan solfilm også have en spejlende effekt så det er svært at kigge ind. Det kan være en fordel i specielt kontormiljøer og måske være med at reducere indbrud.

 

Se udvendig solfilm her og indvendig solfilm her.

 

Uanset om du vælger solgardiner, indvendig eller udvendig solfilm giver vi gerne et bud på monteringsopgaven hvis du ikke selv vil bruge vores guides til monteringen. Skal man samle op på fordele ved solfilm på vinduer må fremhæves:

 

 • Reducerer sol og solvarme og skaber et bedre indeklima. Læs her om indeklima og solfilm.
 • Beskytter imod solens farlige UV stråler
 • Færre problemer med reflekser i computerskærme
 • Mere privatliv da solfilmen fås med forskellige muligheder for at begrænse indkig. Læs her om solfilm og indkig.
 • Beskyttelse af indbo da solfilmen hæmmer solen som kan få møbler og indbo til at falme.
 • Energibesparelser i form af mindre behov for elektrisk ventilation. Læs her om solfilm og energibesparelser.

 

Udfyld formen her og vi vender tilbage med et tilbud og lokal montør til opgaven. Private eller erhverv er naturligvis også velkommen til selv at købe solfilm her i webshoppen.

 

Er du interesseret i solfilm til erhverv eller eksempelvis solfilm til butiksvinduer er du ligeledes velkommen til at kontakte os 

 


Kommentar(er) 1

 • Elin Nielsen
  Elin Nielsen

  Hej. Vi har ca. 20 m2 udestue hvor vi overvejer at få solfilm på taget. Om det skal være udvendig eller indvendig - vi ved ikke, hvad der vil være bedst. Hovedformålet er at holde temperaturen nede, da vi i sommermånederne er ved at blive stegt med op over 40 gr. hvis huset har været lukket af. Sender gerne billede, da det måske ikke er nemt at give et tilbud ud fra nogle få oplysninger. Vi er interesseret i et tilbud incl. montering. Mvh. Elin Nielsen

  Svar

Skriv din kommentar