Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Maestro VISA MasterCard MobilePay

Solafskærmning vinduer – indvendig eller udvendig?

Oprettet d.

Alle er vilde med solen og derfor rejser vi danskere ofte sydpå på at få mere sol eller optimerer vores bolig til at sende så meget sol ind som muligt. Men FOR meget sol kan ofte være en gene, og der kan være behov for ligefrem at skærme sig imod solen. Denne artikel fremhæver fordele og ulemper ved indvendig og udvendig solafskærmning som er et grundlæggende valg man står overfor.

 

Hvorfor vil man overhovedet skærme sig imod solen? Det er et godt spørgsmål at stille sig her tidligt i januar!

 

Sol giver lys og varme men det kan sagtens blive for meget. Varme kan give et ubehageligt indeklima og solens stråler kan dels blænde men også ødelægge møbler og inventar. Begge dele er uheldigt uanset om der er tale om et privat hjem eller en arbejdsplads, hvor mange ansatte skal være aktive og produktive en hel arbejdsdag. Når man taler om solafskærmning, sondrer man oftest mellem indvendig og udvendig solafskærmning.

 

Man kan ikke generelt sige hvad der er bedst i alle situationer da flere faktorer kan have indflydelse. Ikke alle steder er det praktisk muligt at etablere udvendig solafskærmning som eksempelvis parasoller, udvendige rullegitre eller markiser. Det kan skyldes skyldes økonomiske eller tekniske årsager eller rent visuelt fungerer det bare ikke. Sådanne løsninger kan også rammes af vind og vejr og kan således være dyre på lidt længere sigt.

 

Så ofte vil man etablere solafskærmning direkte på vinduet eller andre løsninger omkring selve vinduet hvor der så igen er mulighed for at etablere løsningen udvendig eller indvendig.

 

 

 

 

Alternativ 1: Solgardiner

Til indvendig solafskærmning anbefaler vi ofte solgardiner. Det er en fleksibel løsning hvor man på hver vindue kan justere mængden af sollys og således fungerer rigtigt godt i kontormiljøer, hvor hver enkelt medarbejder kan have individuelle ønsker til arbejdsmiljøet. Se vores udvalg af solgardiner her. 

 

Samtidig fås solgardiner i rigtig mange varianter med hver deres karakteristika. Bliver du en dag træt at kigge på solgardiner eller ønsker en anden styrke i solafskærmningen, er det nemt at udskifte.

 

Alternativ 2: Solfilm

En anden løsning er solfilmen som kan monteres enten indvendig eller udvendig. Generelt kan man sige at den udvendige montering er mest effektiv da solens stråler stoppes allerede inden de når vinduesglasset. Selve vinduesglasset når således ikke at blive opvarmet og temperaturen indvendig vil være lavere. Der er flere valg ved solfilm. Udover den varmedæmpende effekt kan solfilm også have en spejlende effekt så det er svært at kigge ind. Det kan være en fordel i specielt kontormiljøer og måske være med at reducere indbrud.

 

Se udvendig solfilm her og indvendig solfilm her.

 

Uanset om du vælger solgardiner, indvendig eller udvendig solfilm giver vigerne et bud på monteringsopgaven hvis du ikke selv vil bruge vores guides til monteringen.

 

Udfyld formen her og vi vender tilbage med et tilbud og lokal montør til opgaven.

 


Kommentar(er) 1

  • Elin Nielsen
    Elin Nielsen

    Hej. Vi har ca. 20 m2 udestue hvor vi overvejer at få solfilm på taget. Om det skal være udvendig eller indvendig - vi ved ikke, hvad der vil være bedst. Hovedformålet er at holde temperaturen nede, da vi i sommermånederne er ved at blive stegt med op over 40 gr. hvis huset har været lukket af. Sender gerne billede, da det måske ikke er nemt at give et tilbud ud fra nogle få oplysninger. Vi er interesseret i et tilbud incl. montering. Mvh. Elin Nielsen

    Svar

Skriv din kommentar