MobilePay Dankort + VISA/Dankort VISA VISA Electron Mastercard Maestro

For meget varme i nybyggeri - prøv solfilm

Oprettet d.

Der er flere og flere undersøgelser som konkluderer at der er for meget varme i nybyggede boliger. Årsagen er simpelthen at at der i moderne byggeri bygges meget energieffektivt. Det har den åbenlyse fordel at der ikke tændes for varme og bruges unødige resurser på opvarmning i en tid med høje energipriser og grøn omstilling.

Jyllands-Posten bringer eksempelvis en historie om en beboer i det forholdsvis nye Teglholmen i København som aldrig har haft tændt for varmen i sin bolig men til gengæld har gener med for høj varme i boligen. Så energieffektivitet i boligen kommer ofte med en pris!

Bolius beskriver det malerisk som at bo i en "gennemsigtig pose" og påpeger at der er varmeproblemer i op imod hvert femte danske hus bygget efter år 2000. Denne undersøgelse peger også på at foruden varmen så klager en del boligejere i nybyggede huse også over for tør luft i boligen og 5% er generet af for megen lys i boligen via for megen lysindfald gennem store vinduer. Der er ganske enkelt tale om en overophedning af boligen i disse nyere byggerier.

Heldigvis er der hjælp at hente!

Har man varmeproblemer i boligen er solafskærmning et naturligvis valg. Der findes mange former for solafskærmning. Man kan opsætte markiser, lameller eller eks. persienner men det kan være dyre løsninger og flere af sådanne løsninger kan måske give udfordringer hvis der er særlige visuelle krav til den bolig man bor i. En nærliggende løsning er at kigge i retning af solfilm. Solfilm monteres direkte på vinduet og har en række åbenlyse fordele:
___________________________________________________________

- Solfilm reducerer solvarme betragteligt. Vælg selv hvor meget solvarme der skal fjernes!
- Solfilm beskytter imod UV stråling. UV stråling stammer fra solen og er skadeligt
- Solfilm mindsker skarp sollys og reflekser i skærme.
- Solfilm kan mindske falmning af møbler og interiør.
- Solfilm kan gøre det svært at kigge ind i et hjem. Vælg en solfilm med spejleffekt for at begrænse indkig.
- Solfilm giver besparelser i forhold til dyre ventilationssløsninger som aircondition og klimaanlæg
___________________________________________________________

Solfilmgruppen har leveret og monteret solfilm i mere end 25 år. Har i behov for at reducere solvarme i jeres bolig så start med at kigge på vores guide - valg af solfilm - og læs om de bedste solfilm til jeres vinduer. Er i en virksomhed eller institution der ønsker at bedre indeklimaet så kontakt os endeligt og vi giver et tilbud på opgaven og rådgiver om den bedste solfilm. 

Kilder:

Jylland-Posten 25/2-23 - https://jyllands-posten.dk/bolig/ECE15008009/moderne-boligbyggerier-bliver-alt-for-varme-jeg-foeler-aldrig-at-jeg-har-nok-ilt/r bliver alt for varme  

Bolius 10-11-2022 -  https://www.bolius.dk/varmeproblemer-i-hvert-femte-nye-hus-28159 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar