MobilePay Dankort + VISA/Dankort VISA VISA Electron Mastercard Maestro

Solfilm, spejlfilm, vinduesfilm, klæbefolie eller sandblæst folie?

Oprettet d.

Vi får her hos Solfilmgruppen ofte en del henvendelser om hvilket eller hvilke produkter man skal vælge. Vi oplever at begreber som solfilm, spejlfilm, vinduesfilm, klæbefolie, solfilter og sandblæst folie benyttes lidt i flæng. Og det er faktisk slet ikke de eneste ord vi hører.

Nogle gange efterlyses også mørklægningsfolie, rudefilm, spejlfolie, solfilter, solfolie og eksempelvis det generelle vinduesfolie. Vi forsøger her at afklare hvad de forskellige begreber dækker over og hvad der adskiller dem. Noget som begreberne dækker over er typisk et specifikt behov og hver folie/film dækker et eller måske flere behov. Men får ved at køb af vinduesfilm mange gevinster på een gang.

Alt hvad du finder her i webshoppen er vinduesfolie, rudefilm eller vinduesfilm som monteres enten udvendigt eller indvendigt på vinduet. Dernæst handler det om hvilket behov man har. De overordnede behov er:


Forbedring af indeklima
Ønsker man primært at regulere indeklimaet via at begrænse solens vej ind i boligen eller kontoret ja - så er vi ovre i solfilm. Solfilm fås i mange typer og hver har deres evne til at begrænse sol- og lysgennemgang og reducere UV-stråling. Start fra vores forside og se vores udvalg af solfilm. Sekundært kan en solfilm også have kvaliteter som handler om at begrænse indkig men også skabe et eksklusivt look.

 

Begrænsning af indkig

Solfilmens evne til at begrænse indkig har vi tidligere skrevet om her. Det handler dels om privatliv i boligen men også i kontormiløet hvor der skal skabes arbejdsro og nysgerrige øjne skal ikke kunne kigge ind. Når man som kunde derfor efterlyser spejlfilm, spejlfolie eller mærklægningsfolie så er det typisk de motiver man har og som er det primære. Sekundært kan disse folier også skabe et bedre indeklima og begrænse UV stråler. Handler det om nysgerrige blikke udefra anbefaler vi spejlfolie til vinduer - også kaldet spejlende solfilm - hvor man både hæmmer indblik men også henter gevinsterne i indeklimaet.

Til kontormiljøer anbefaler vi sandblæst folie til lokaleadskillelse og døre til at skabe ro i åbne kontormiljøer. Sandblæst folie kan i øvrigt designes med mønstre og logoer og giver et professionelt udseende.


Sikring imod splintring ved indbrud

Noget vinduesfilm har særlige kvaliteter til at sikre at vinduet ikke splitres ved slag eller forsøg på indbrud. Denne vinduesfilm holder således sammen på glassplinter og kan have en god effekt til nedsættelse af risiko ved indbrud. Den slags vinduesfilm kaldes sikkerhedsfilm.

Husk at de forskellige typer vinduesfilm ofte har flere karakteristika. Således kan en sikkerhedsfilm eksempelvis også beskytte med solvarme og UV stråler ligesom en solfilm også kan begrænse indkig. Så man er altså ikke bundet til een type vinduesfilm.


Vi håber i blot lidt klogere. Husk også - vi står altid parate til spørgsmål om vores produkter og solfilm. Der er ingen dumme spørgsmål og vi anerkender der er mange produkter at vælge imellem og valget af solfilm kan være svært. Send en mail til info@solfilmgruppen.dk hvis du har spørgsmål ligesom vi gerne giver et tilbud på montering af solfilm.

 


Kommentar(er) 1

  • Nicholas Schott
    Nicholas Schott

    Hej Solfilmgruppen! Jeg har et kontor med et stort vinduesparti (2 fag på hver ca. 2 x 1,1 m - derudover skrående vindues parti herover pga. loft til kip). Jeg er ikke helt klar over hvilke vinduer der er tale om, men huset er fra 2011, og der står flg. oplysninger i vinduet: 882 DS EN 1279 GS 55 26006 2012/02/14 18:56 Z/9641/2012 p.3 3201013 Float 4mm/24TERMO7035/Thermofloat 4mm Ug=1 16 Ar 1105x2030 RU1288586/F-009756 Spørgsmål er så hvilken type solfilm, jeg skal bruge. Jeg har flg. krav: 1. Fjerne UV lys aht. til møbler 2. Fjerne stor del af varmen, som genereres 3. Fjerne solens blænding 4. Der må gerne være indkig - dvs. ikke behov for spejlfilm el. lign. Hvis der findes solfilm, som kan sættes op indvendigt uden at vinduerne bliver ødelagt pga. varme, så kan jeg nok klare det selv. Men hvis der skal en udvendig løsning til, så må I gerne give et tilbud herpå. Med venlig hilsen Nicholas Schott

    Svar

Skriv din kommentar