MobilePay Dankort + VISA/Dankort VISA VISA Electron Mastercard Maestro

Solafskærmning til skoler og klasselokaler

Oprettet d.

Realdania udgav i 2017 en rapport med det formål at afdække indeklimaer i skoler i Danmark. Der blev foretaget undersøgelser på 60 skoler og i alt 250 klasseværelser. Undersøgelsen kom frem til indeklimaet i institutioner og undervisningslokaler kan have en negativ betydning for trivsel og sundhed og at indeklimaet på mere end 50% af danske folkeskoler er problematisk. Husk at børn tilbringer en meget lang del af deres liv på skolen og i klasselokalet så et fornuftigt indeklima med gode betingelser for indlæring er meget vigtigt. Eleverne bliver simpelt hen bedre og hurtigere til at opgaveløsning og koncentrationen holdes bedre, når indeklimaet forbedres.

 

Nu er indeklima mange ting og undersøgelsen beskæftiger sig eksempelvis med co2 niveau, belysningsgener, støj men også temperatur og hvordan temperatur har indflydelse på indeklimaet og indlæring. Man kommer blandt andet frem til at undervisningslokaler, klasseværelser og læringsmiljøer uden solafskærmning står for langt den største andel af brugstimer med høje temperaturer og i 6% nåede temperaturen over de anbefalede 26 grader. 

 

skole solfilm

 

Realdanias rapport ender med at konkludere at der generelt er udbredte problemer med indeklimaet i de danske folkeskoler og at der er et stort potentiale i at forbedre indeklimaet. Solfilmgruppen tilbyder rådgivning til skoler om hvorledes klasselokaler bedst styrkes med solafskærmning. Skoler er forskellige og de bedste løsninger til solskærmning skal vælges ud fra en helhedsbetragtning om varme, blænding, fleksibilitet men naturligvis også økonomi og æstetik.

 

En billig og rigtig god løsning som mange skoler vælger er solfilm. Solfilm er let at vedligeholde og fås i rigtigt mange varianter og som i øvrigt også beskytter eleverne og undervisren imod UV stråler og falmning af møbler i undervisingslokalet. Det sidste kan også være e vigtig overvejelse.

 

Nyhed: På baggrund af den ulykkelige situation med corona-pandemien har den danske regering i samarbejde med Danske Regioner og Kommunernes Landsforening om at fjerne det såkaldte anlægsloft i år. Anlægsloftet er en øvre grænse for, hvor mange midler kommunerne og skolerne normalt må bruge på renoveringer og nybyggeri. Således kan skoler og institutioner nu bedre investere i energirenoveringer og indeklima i form af eksempelvis solafskærmning og solfilm. Eksisterende projekter der var planlagt til 2021 af budgetmæssige hensyn kan således fremrykkes til 2020.


Kontakt Solfilmgruppen hvis du har spørgsmål om solafskærmning og solfilm til skoler og gerne vil tale med en ekspert på området. Vi stiller gerne op til en snak om den bedste solafskærmning for jeres skole og bistår gerne med monteringen.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar