Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Maestro VISA MasterCard MobilePay

Solafskærmning til skoler og klasselokaler

Oprettet d.

Realdania udgav i 2017 en rapport med det formål at afdække indeklimaer i skoler i Danmark. Der blev foretaget undersøgelser på 60 skoler og i alt 250 klasseværelser. Undersøgelsen kom frem til indeklimaet i institutioner kan have en negativ betydning for trivsel og sundhed og at indeklimaet på mere end 50% af danske folkeskoler er problematisk. 
 

Nu er indeklima mange ting og undersøgelsen beskæftiger sig eksempelvis med co2 niveau, belysningsgener, støj men også temperatur og hvordan temperatur har indflydelse på indeklimaet og indlæring. Man kommer blandt andet frem til at klasseværelser og læreringsmiljøer uden solafskærmning står for langt den største andel af brugstimer med høje temperaturer og i 6% nåede temperaturen over de anbefalede 26 grader. 

 

Realdanias rapport ender med at konkludere at der generelt er udbredte problemer med indeklimaet i de danske folkeskoler og at der er et stort potentiale i at forbedre indeklimaet. Solfilmgruppen tilbyder rådgivning til skoler om hvorledes klasselokaler bedst styrkes med solafskærmning. Skoler er forskellige og de bedste løsninger til solskærmning skal vælges ud fra en helhedsbetragtning om varme, blænding, fleksibilitet men naturligvis også økonomi og æstetik.

 

En mulighed er solgardiner som er en fleksibel løsning, der kan tilpasses det enkelte vindue. Således kan lærere og elever selv regulere solafskærmningen og tillade lys og varme at komme ind. En anden og billigere løsning er solfilm. Solfilm er let at vedligeholde og fås i rigtigt
mange varianter og som i øvrigt også beskytter imod UV stråler og falmning af møbler i klasselokalet.

 

Nyhed: På baggrund af den ulykkelige situation med corona-pandemien har den danske regering i samarbejde med Danske Regioner og Kommunernes Landsforening om at fjerne det såkaldte anlægsloft i år. Anlægsloftet er en øvre grænse for, hvor mange midler kommunerne og skolerne normalt må bruge på renoveringer og nybyggeri. Således kan skoler og institutioner nu bedre investere i energirenoveringer og indeklima i form af eksempelvis solafskærmning og solfilm. Eksisterende projekter der var planlagt til 2021 af budgetmæssige hensyn kan således fremrykkes til 2020.


Kontakt Solfilmgruppen hvis du har spørgsmål om solafskærmning til skoler og gerne vil tale med en ekspert på området.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar