MobilePay Dankort + VISA/Dankort VISA VISA Electron Mastercard Maestro

Solfilm og energibesparelser

Oprettet d.

Energibesparelser kommer i mange former. Både de store som kan have stor indflydelse på et budget for en familie eller stor betydning for en virksomheds energiforbrug. Een af de mindre energibesparelser som også har sin berettigelse er brugen af solfilm i vinduer. Solfilm er en folie man påklistrer vinduer og som har en række åbenlyse fordele. På huse kan solfilm både monteres indvendig og udvendig mens man på biler monterer det indvendigt.

Den vigtigste årsag til at bruge solfilm er typisk at man ønsker et mere behageligt indeklima. Det være sig i form af en bedre temperatur eller mindskelse af skarpt sollys. Det sidste er især et vigtigt kriterium for at bruge solfilm i bilen da både fører og eksempelvis børn på bagsædet bliver generet af solen. Det skal der ikke her fokuseres på men mere hvorledes solfilmen også kan være en kilde til energibesparelser.

 

solfilm butiksvinduer

Når man i lokaler eller i bilen har udfordringer med varme vælger man ofte aircondition eller klimaanlæg. Aircondition eller klimaanlæg er ikke ikke så udbredte i danske husstande men efterhånden finder det vej til en del kontormiljøer og virksomheder. Simple airconditionanlæg kan købes i eksempelvis Power og Elgiganten men de pynter jo ikke i stuen eller på kontoret og sluger i den grad energi. prisen op aircondition afhænger af elprisen, effekten målt i Watt samt naturligvis hvor længe den er tændt. Der er nemt at Google mange prisberegninger på aircondition og det er ikke usædvanligt at se omkostninger på 30-50 kr. i døgnet hvis aircondition kører uafbrudt. 

I biler er aircondition ganske udbredt. Det vurderedes at 90% af nye biler har aircondition. I biler fungerer det således at en kompressor suger luft ind som den nedkøler før den fordeles i kabinen. Der er en række ulemper ved aircondition som kunne gøre solfilm til et godt initiativ. Man taler om mulig fare for allergi specielt ved aircondition som ikke har være i brug i længere tid og selve enheden kan have skimmelsvamp og bakterier ophobet. Men aircondition suger også energi fra motoren. Man vurderer at bruger mellem 0 og 1 liter brændstof pr 100 km så man kan jo let regne ud hvor meget dyrere ens tur bliver hvis man kender benzinøkonomien og indregner at aircondition er tændt under hele turen! Derudover antages gamle airconditionanlæg at være endnu dyrere ligesom man kan skrue op på dage hvor det er særligt varmt. Læs her om øvrige fordele ved at have solfilm i bilen.
 

 

Så solfilm kan hurtigt være tjent hjem og give mange energibesparelser!

 


To virksomheder som gør sig i solfilm er Prodesign og Solfilmgruppen.dk. Prodesign tilbyder montering af solfilm for virksomheder. Erfarne specialister og montører rådgiver om de mest effektive solfilm i kontormiljøer og står for selve monteringen. Prodesign kan også montere solfilm i bilparker for virksomheder.

Du kan også her i webshoppen som købe solfilm til vinduer og solfilm til biler. Solfilm sælges pr. rulle eller per mål så der er stor fleksibilitet for dem som gerne selv vil montere solfilmen.
 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar